Etusivu       Slovakiancuvac                    Haltiavuoren kennel                 Koirat                       Kuvia ja
        
              Laumanvartija                             Jalostuksesta              Pentueet          kertomuksia
Linkit  
 
 

 

Kennel Haltiavuoren

 

Keväällä 1992 perheeseemme liittyi slovakiancuvacnarttu Domcek Hruska.  Monen vuoden haave omasta koirasta toteutui ja rotukin tuntui oikealta.  Kävimme muutamissa näyttelyissä ja osallistuimme toko- ja agilitykoulutuksiin. Myös hakukoulutukseen tutustuimme.  Koirasta tuli mukava seuralainen retkilleni. Ruskan elo oli kuitenkin kivuliasta ja elonpäivät olivat kovin harvalukuiset. Seuraava  cuvacini oli Bonye ZMM Slovakiasta. Bonyen kanssa tokoilin avoimessa luokassa ja osallistuin pari kertaa hakukokeeseen rotumme saatua PK-oikeudet. Bonye osallistui myös luonnetestiin menestyksellisesti (207 pistettä)

 

Domcek Hruskan kasvattajat Heikki ja Pirkko Hollo sekä yhdistyksen silloinen sihteeri Anna-Maria Ahola opastivat minua cuvacharrastukseni alkutaipaleella. Toimiminen Porvoon paikallisissa koirayhdistyksissä on lisännyt tietojani ja taitojani ja olen voinut tutustua erityyppisiin koirarotuihin ja niiden käyttäytymiseen.  Kasvattajakurssin suoritin tammikuussa 1998.  FCI:n kennelnimi on minulle myönnetty 11.5.1998. Jalostusneuvojan peruskurssin suoritin hyväksytysti vuonna 2005 ja olen osallistunut jalostusneuvojien jatkokurssille vuonna 2008.  Osallistun säännöllisesti Suomen Kennelliiton jalostuskoulutuksiin.  Olen jäsen Saksan slovakianpaimenkoirien rotujärjestössä Club Slovenský Čuvač e.V. sekä Saksan kennelliitossa VDH.   Kantanarttuni Alla von der Stockacher Halde´n  Hallan saksalainen kasvattaja Irene Kammerl on vaikuttanut voimakkaasti käsityksiini koiranjalostuksesta ja auttanut  minua  sekä jalostusvalinnoissa että koiran kasvatuksessa. Irene Kammerl on Club Slovenský Čuvač e.V. puheenjohtaja ja jalostusvastaava.

 

Etsin useita vuosia soveliasta jalostuskoiraa. Saksasta löytyi slovakialainen tuontinarttu Figurita Mustang, joka miellytti minua sekä luonteensa että terveytensä puolesta. Figuritan astutus Iro  Hodkovicsky les´ illä onnistui. Syntyi Stockacher Halden A-pentue, josta olin varannut itselleni sekä uros- että narttupennun. Alla von der Stockacher Halde (Halla)  ja Aikahukka von der Stockacher Halde (Hukka)  muuttivat jouluna 2002 sateisesta Saksasta lumiseen Suomeen.

 

Halla suoritti käyttäytymiskokeen (BH) ensimmäisenä cuvacina Suomessa v. 2010 sekä läpäisi kansainvälisen pelastuskoirakokeen (IPOR) soveltuvuustestin henkilöetsinnässä kesällä 2011. Jouluna 2012 jätimme jäähyväiset rakkaalle kumppanillemme.

 

Hallan tyttärentytär Haltiavuoren Chira synnytti syksyllä 2011 kennel Haltiavuoren E-pentueen. Haltiavuoren Ealaskas ”Elsa” jatkaa Hallan perinteitä harrastustoiminnassa. Elsa on innokas vetohiihtäjä ja kekseliäs veneilijä, joka näppärästi aukoo solmuja.  Elsa suoritti BH-kokeen hyväksytysti keväällä 2015.  Aika ei tule Elsan kanssa pitkäksi! Elsan ensimmäinen pentue (G-pentue) syntyi syksyllä 2016. G-pentueen koirat ovat aktiivisia, hyväntuulisia ja tyypillisiä rotunsa edustajia.

Haltiavuoren Ealaskas

Asumme Porvoon saaristossa maaseudun rauhassa. Koiramme Tuuli (B-pentue), Costi (C-pentue) ja Elsa sekä veljensä Ewok (E-pentue) jakavat arjen ja juhlan kanssamme vetohiihdosta veneilyyn. Koiramme ovat osa perhettämme ja elävät yhtenä perhelaumana sekä sisä- että ulkotiloissa osallistuen aktiivisesti puuhiimme. Koiramme ovat kiintyneitä toisiinsa ja meihin ihmisiin. Olemme ylpeitä paimenen koiristamme!

Haltiavuoren nelikko: Costi, Tuuli, Elsa, Ewok