Etusivu       Slovakiancuvac                    Haltiavuoren kennel                 Koirat                       Kuvia ja
        
           Paimenen koira                             Jalostuksesta              Pentueet          kertomuksia
Linkit  
 
 


Kuka sinä olet?

Koiran ja lapsen yhdessäolo on aina aikuisen vastuulla.
Pieni vauva tai koiranpentu ei vielä ymmärrä tekojensa seuraamuksia. Koiranpentujen leikit ovat rajuja meille ohutnahkaisille kaksijalkaisille. Pentu voi kuitenkin aikuisen ihmisen tukemana oppia ymmärtämään, että lattialla lepäävää pikkuista ihmislasta ei näykätä /tallota.  Pennun puraistessa aikuista voi kiljaisulla ja leikin lopettamisella kertoa, että moinen röyhkeys ei käy!  Pentu käsittää nopeasti, että myös vauva on ihminen = ohutnahkainen kiljuja. Puruleikit toimivat paremmin karvaisten kavereiden kanssa.

Tuulin pennut syntyivät Oonan ollessa kaksikuinen. Vauva seurasi pentujen ininää ja pennut tottuivat Oonan ääntelyihin. Vauvaa haisteltiin mielenkiinnolla ja Oona seurasi innokkaasti pentujen touhuilua. Aikuiset koiramme lipaisivat Oonaa ohi mennessään ja makoilivat vauvan vierellä lattialla. Pennut olivat vauvan seurassa yksittäin, jotta tutustuminen olisi rauhallista ja miellyttävää. Pennut ja Oona kiintyivät toisiinsa ja nauttivat läheisyydestä. Pikku laumanvartijalle tällaiset positiiviset kokemukset ihmisestä kumppanina ovat erityisen tärkeitä.

Kasvattajan luona saadut monipuoliset, myönteiset kokemukset erilaisista ihmisistä antavat laumanvartijakoiralle hyvät eväät tasapainoiseen elämään uudessa perheessä sekä aikuisten että lasten kanssa.

 Pennun sosiaalistamista ei tule unohtaa uuteen kotiin tultaessa. Myönteisiä kokemuksia tarvitaan, että kasvattajan luona saadut taidot harjaantuvat ja kehittyvät. Lasten ja koirien seurustelua tulee aina valvoa. Pikkukoiraa ei pidä stressata pakottamalla sitä tuntemattomien ihmisten silitettäväksi. Anna aikaa koirallesi ja etene koirasi ehdoin. Ole turvallinen, rakastava ja rajoja asettava aikuinen uudelle perheenjäsenellesi ja myös lapsille.
                                 LISÄÄ KUVIA