Etusivu       Slovakiancuvac                    Haltiavuoren kennel                 Koirat                       Kuvia ja
        
           Paimenen koira                             Jalostuksesta              Pentueet          kertomuksia
Linkit  
 
 

 

Haltiavuoren Ealaskas ”Elsa” – menoa ja meininkiä

 

Vuosi on vierähtänyt nopeasti Elsa-tyttösen touhuja seuratessa. Oliko nimi Ealaskas (vilkas) enne.  Elsa on iloinen, touhukas tyttö, joka leikkii riemulla enonsa Costin kanssa takaa-ajo-  ja painileikkejä. Elsa nuolee tarmolla isomummonsa Hallan suupielet jälleennäkemisen riemussa. Pohtii Tuulin leikkihaluja ja heittäytyy selälleen äiti Chiran komentaessa. E-pentueen sisaruksille voi sitten vähän isotellakin, mutta kyllä leikki on mukavampaa kuin riitely. D-pentueen veljekset Retu  (Davadat) ja Vili (Div Dakota Dalton) ovat jo isoja koiria, joita pitää hivenen kunnioittaa.  Dusa täti on sopivan riehakas.

Tasapaino on kehittynyt veneillessä ja mitä ne epämiellyttävät alustat ovat? Kaikki uusi on mielenkiintoista! Pikkumarakattimme kiipeilee ja liikkuu veneessä kunnon laivakoiran tavoin. Joskus rohkeus ylittää taidot. Muksahdusten jälkeen uusi yritys ja jo onnistuu. Ovet aukeavat tassulla vääntäen tai kuonolla työntäen ja taas on tie vapaana seikkailuihin. 

Keväällä olimme Porvoon Palveluskoirien hakuleirillä ja kotona olemme jatkaneet harjoittelua leikkimielisesti. Haukkuminen onnistuu ja hajutkin tarttuvat nenään.  Nyt on aika aloittaa tavoitteellisempi harjoittelu.  Tottelevaisuuden peruskäskyt sujuvat kotioloissa ja  BH-kurssilla  oli jo vähän häiriötäkin.  Etenemme Elsan tahtiin ja yritän kannustaa, palkita tyttöä, jotta suoritusmotivaatio säilyisi. Hiljaa hyvä tulee!


Porvoon näyttely oli Elsan ensimmäinen virallinen koetus.  Näyttelyssä Elsa sai erinomaisen arvostelun, joka päättyi sanoihin ”aktiivinen ja onnellinen koira” sertin lisäksi. Tunsin kyllä itsenikin onnelliseksi. Samassa näyttelyssä Retu oli paras uros ja Vili paras juniori. Elsa nautti näyttelystä ja parasta oli Vilin ja Retun tapaaminen.

Isomummon kasvattaja Saksan cuvacjärjestön puheenjohtaja ja jalostusvastaava Irene Kammerl  kävi pikaisesti Suomessa. Irenen mielestä Elsa muistutti kovasti hänen L-pentueensa koiria.  Saksan reissulla totesin itsekin, että olivathan nuo L-pentueen koirat Elsan oloisia.  Tuntui todella hienolta saada Irenen positiiviset kommentit pentueista.

Ilopillerimme kanssa eläminen ei ole pitkäveteistä!