Etusivu       Slovakiancuvac                    Haltiavuoren kennel                 Koirat                       Kuvia ja
        
           Paimenen koira                             Jalostuksesta              Pentueet          kertomuksia
Linkit  
 
 

 

Monenmoista hännäheilutusta Haltiavuoren D- ja E-pentujen tapaamisessa

 

Tapasimme lumisessa maalaismaisemassa Kerkkoossa tammikuun alussa. Haltiavuoren Retun omistajat Sari ja Tuomo kutsuivat paikalle sisarustapaamiseen D- ja E-pentuja. Paikalle tulivat Retun (Davadat) veli  Vili (Div Dakota Dalton), sisko  Dusa (Duhova Dusa) sekä E-pentueen sisarukset  Lumikki (Earti), Elsa (Ealaskas) sekä Ewok, mummo Tuuli (Biegga) ja Costi-poika (Cuilagas) C-pentueesta.

Nuorimmat olivatkin sitten kuvasz-uros Barry White (Ruotsin tuonti) sekä venäjänvinttikoirauros Saksasta. Tapaamista seurasi myös Humu-poika (norjanharmaahirvikoira).

Pikainen tutustuminen ja leikkiosuus pihalla sekä kävely metsässä sujuivat ilman suurempia kommelluksia. Tytöt sekoittivat poikien päät touhutessaan. Urokset lenkkeilivät hihnassa. Kuvasz- ja venäjänvinttikoirauros olivat nuorukaisina vapaina hämmentämättä ”vanhempien” urosten mieliä.

Tuuli laittoi D-pentueensa kohteliaasti järjestykseen ja seuraili tyttärensä Chiran  E-pentuja kulmiaan kohotellen. Tytöt hieroivat tuttavuutta keskenään ja harjoittelivat laumakäyttäytymisen alkeita rauhallisesti. Isot pojat kulkivat porukassa haistellen tienvieruksia ja leikkien ohikiirehtivien narttujen kanssa. Me kaksijalkaiset vaihdoimme kuulumisia ja nautimme nelijalkaisten ystäviemme elämänilon seuraamisesta. Kukaan koiristamme ei reagoinut aggressiivisesti vieraisiin ihmisiin, ei edes pysähtyneestä autosta koiriamme määrää kummasteleviin metsämiehiin.

Mukava lenkki päättyi makoisaan ruokailuun, kiitos Sarin ja Tuomon. Lauran ja serkkutyttöjen kuvia ihailemalla voit sinäkin nauttia mukavasta tunnelmasta! Kiitos osanottajille ja tapaamisiin!